Nieuws

 • Schiet geen bal in eigen doel

  23/06/2021
  PostNL CAOPostNL PakkettenPostNL Postbezorgers

  Wist je dat dit EK een ongekend hoog aantal eigen goals is gemaakt? Het EK is krap twee weken aan de gang en er zijn al vijf ballen een eigen doel in gegaan! Niet alleen bij voetbal moeten de ballen buiten het doel blijven, jij als werknemer bent de keeper van je eigen werk en houdt constant ballen buiten je doel. En een schot in eigen goal is zo gemaakt als je niet weet waar je recht op hebt. Dit kan je onnodig geld kosten, zoals bijvoorbeeld bij een ongeval tijdens werktijd.

  Zorgkosten door een ongeval in werktijd
  Als je zorgkosten hebt die ontstaan zijn door en ongeval tijdens werktijd kun je het gebruikte eigen risico van je zorgverzekering van PostNL terugkrijgen. Dit heet ‘Coulanceregeling Eigen Risico’. Om de kosten van je eigen risico terug te krijgen, gelden de volgende voorwaarden:

  • De regeling geldt alleen voor het verplichte eigen risico van de zorgverzekering, niet voor het vrijwillige eigen risico (in 2021 € 385,-);
  • In het betreffende kalenderjaar zijn er geen andere medische kosten gemaakt die jou toch het eigen risico gekost zouden hebben.

  Hoe declareer je je eigen risico
  Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Dan kun je je eigen risico in het volgende kalenderjaar  declareren (dus als het ongeval in 2021 is, kan het in 2022 gedeclareerd worden). Op ‘MijnHR’ staat bij ‘Overige formulieren’ het formulier ‘Declaratie eigen risico medische kosten’. Vul dit formulier in en voeg de gevraagde documenten toe. Het verzoek wordt beoordeeld en als het goedgekeurd is, krijg je het geld op je rekening gestort.

  Let wel op: je leidinggevende moet een ongeluk tijdens werktijd als incident melden. Het nummer van deze melding heb jij nodig voor je declaratie. Zonder het nummer kan er niet beoordeeld worden of het ongeval inderdaad onder werktijd heeft plaatsgevonden.

  Heeft je leidinggevende geen incidentmelding gedaan, krijg je geen bevestiging van jouw leidinggevende, of heb je een andere vraag hierover? Neem contact met ons op via secretariaat@bvpp.nl. We ondersteunen je graag!