Nieuws

 • Update cao PostNL

  14/10/2020
  PostNL CAOPostNL Pakketten

  Beste BVPP-leden,

  De cao-onderhandelingen met PostNL zijn al geruime tijd onderweg. We willen jullie graag informeren over de stand van zaken.

  Zoals bekend zijn wegens de uitbraak van corona eerst alle onderhandelingen uitgesteld tot 18 augustus jl. De cao liep al op 31 maart 2020 af.

  Inmiddels hebben we 10 dagen overlegd. Het onderhandelproces verloopt erg traag en stroperig. Dit komt omdat de vele onderwerpen die voor de onderhandelingen zijn aangedragen allemaal uit en te na besproken worden. Afgelopen maandag hebben de 3 bonden samen een lijst opgesteld met alle onderwerpen. We hebben ieders standpunten daarbij vermeld. Die lopen gedeeltelijk uiteen. BVPP en CNV zijn het onderling eens en trekken gezamenlijk op. We hebben gevraagd aan PostNL om met een reactie op elk punt te komen zonder verdere discussie. Wij menen dat er voldoende gediscussieerd is. PostNL ging hierin mee.

  In totaal hadden de bonden 30 punten aangekaart. Op vier punten zijn we het eens waarvan er 2 studies zijn afgesproken. Dit vinden we te weinig. We hebben in eerste instantie 5% per jaar gevraagd voor de structurele loonsverhoging. PostNL heeft eerder gezegd dat ze een reëel loonbod wilde doen. In de loop van het overleg heeft PostNL een loonbod gedaan. Dit was zo laag dat we niet gereageerd hebben met een tegenbod maar dat we gevraagd hebben om een daadwerkelijk reëel loonbod. Gisteren ontvingen we een loonbod van PostNL waarvan zij vindt dat het een goed bod is. Daarna heeft PostNL kort en kernachtig per punt gereageerd op ons lijstje. Donderdag 15 oktober praten we verder.

  We houden je op de hoogte.

  Stuur dit bericht zoveel mogelijk door! Verspreid dit nieuwsbericht svp op het werk zodat iedereen er kennis van kan nemen.

  Alle collega’s kunnen lid worden: www.bvpp.nl/lid-worden

  Wil je meer informatie bel dan met 070 320 2904 of stuur een e-mail naar: secretariaat@bvpp.nl

  Namens de onderhandelingsdelegatie BVPP,

  Paul Siemelink
  Gerard van Rijn