Nieuws

 • Belastingvoordeel rondom de vakbondscontributie 2020

  05/02/2021
  Ledenvoordeel

  Ben je lid van de BVPP? Ook dit jaar is het mogelijk een deel van je vakbondscontributie terug te krijgen. De BVPP adviseert je om gebruik te maken van deze voordelige regeling en geen geld te laten liggen!

  De brief met de jaaropgaaf van je vakbondscontributie ontvang je rond 10 februari 2021 met de post.

  Wat houdt de belastingvoordeelregeling vakbondscontributie in?

  In een aantal cao’s is door de BVPP geregeld dat je als lid een deel van je vakbondscontributie kunt terugkrijgen via je werkgever. Hiervoor moet je de jaaropgave vakbondscontributie inleveren bij je werkgever. De werkgever verrekent dan eenmalig de betaalde contributie met je bruto maandsalaris. Je betaalt dan dus minder belasting en sociale premies! Heel voordelig dus!

  Geldt deze regeling ook voor mij?

  De belastingvoordeelregeling is in de Cao PostNL opgenomen. BVPP-leden die onder deze cao vallen (waaronder ook BVPP-leden van Cao PostNL Pakketten & Logistiek) én in maart 2021 nog in dienst zijn van PostNL, kunnen gebruikmaken van de belastingvoordeelregeling.

  Helaas geldt de regeling NIET voor de BVPP-leden die vallen onder de volgende cao’s:

  • Cao Postbezorgers
  • Cao TNT/FedEx

  Overige BVPP-leden die werken bij CEVA, ING, Service Point/Paragon en Cendris of andere werkgevers ontvangen ook een jaaropgaaf. Vraag na bij je werkgever of er in jouw cao ook een regeling voor de fiscale verrekening van de vakbondscontributie is! 

  Hoe declareer ik mijn vakbondscontributie bij PostNL?

  De vakbondscontributie over 2020 kan je vanaf 1 januari 2021 tot en met 31 maart 2021 declareren. Om fiscale redenen is het niet mogelijk buiten dit tijdvak. Declareren kun je doen via de Concur app op je mobiele telefoon of rechtstreeks via www.concur.nl: ‘Mijn HR’, 'alle onkostentypes' en dan onder de kostensoort ‘vakbondscontributie’.

  Heb je vragen?

  Of heb je geen jaaropgaaf ontvangen? Stuur dan een mail naar secretariaat@bvpp.nl