Nieuws

 • Ludieke Wereld Post Dag-actie voor aandacht voor de toekomst van het postpersoneel

  09/10/2018
  PostNL CAOPostNL PakkettenPostNL PostbezorgersSANDD

  Vandaag is het Wereld Post Dag. Wereldwijd wordt deze dag gevierd om het belang van de postdienst te benadrukken. De Bond voor Post Personeel (BVPP) heeft daarom vandaag op ludieke wijze Sandd en PostNL gevraagd om aandacht voor de toekomst en belangen van het postpersoneel.

  9 oktober is door de Universal Postal Union’s (UPU) uitgeroepen tot Wereld Post Dag om wereldwijd bewustzijn te creëren voor de rol van de Post in het dagelijks leven van mensen en bedrijven, evenals de bijdrage ervan aan wereldwijde sociale en economische ontwikkelingen.

  De BVPP heeft op deze dag met een ludieke actie bewustzijn willen creëren bij de directie van Nederlands twee grootste postbedrijven, Sandd en PostNL, voor de toekomst en belangen van het postpersoneel.

  BVPP-bestuurder, Joost Bol, bezocht vandaag Resi Becker, CEO Mail bij PostNL, in Den Haag en Rob Brakenhoff, CEO bij Sandd, in Apeldoorn en bood hen symbolisch een BVPP-taart aan. De taart is een symbolische uiting van waardering voor het postpersoneel van de twee postbedrijven.

  Met de taart bracht de BVPP-bestuurder de fragiele toekomst van het postpersoneel opnieuw onder de aandacht bij de directie van PostNL en Sandd en de wens van de BVPP voor duurzame werkgelegenheid met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden in de postsector, waarbij consolidatie binnen de briefpostmarkt door de BVPP als noodzakelijk wordt geacht.

  Het is niet de eerste keer dat de BVPP het gesprek aangaat met de postbedrijven om de toekomst van het postpersoneel veilig te stellen. De BVPP lobbyt reeds lange tijd zowel voor als achter de schermen druk bij de postbedrijven en de politiek om de belangen van het postpersoneel.

  De taart werd door de CEO’s hartelijk in ontvangst genomen en op diverse vestigingen van Sandd en PostNL in Den Haag en Tilburg en PostNL-depots in Veendam, Zeeland, Nijmegen, Nieuw-Vennep, Boxmeer en Rijsenhout werd ook aan het postpersoneel de BVPP-taart uitgedeeld.

   

  wereld postdag resi

  wereld postdag rob